Valokuvan merkitys markkinoinnissa

Kuvan merkitys markkinoinnissa

”Hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Tämä on melkoinen klisee, mutta siinä piilee totuus. Somessa vietetyn ajan kasvun myötä kuvat ja enenevässä määrin videot, ovat tänään tärkeämpiä markkinoinnissa kuin koskaan aikaisemmin. Puretaanpa väittämää muutamalla tutkitulla faktalla.

  1. Ihmisillä on uskomaton valokuvamuisti. Kun kuulet uutta tietoa, muistat siitä 10% kolmen päivän jälkeen. Kun tietoon lisätään sitä tukeva kuva, muistuu uusi tieto 65 prosenttisesti.
  2. Kuvat voittavat myös teksin. Tämä johtuu osittain siitä että lukeminen ei ole kovin ”taloudellinen” tapa oppia asioita. Aivot prosessoivat kirjaimia tuhansina pieninä kuvina, joista muosdostuu kokonaisuus.
  3. Kuvat ovat ymmärrettävissä kaikkialla maailmassa. Kaikki ymmärtävät kuvia, kansallisuudesta tai asuinpaikasta riippumatta.

Mitä tämä tarkoittaa esimerkiksi Facebookmarkkinoinnin kannalta? Tässä yhteydessä en viittaa ainoastaan maksettuihin FB-mainoksiin, vaan sen lisäksi kaikkeen FB:ssä tapahtuvaan toimintaan.

Tukimuksen mukaan kuvallisella facebook-päivityksellä, saat postauksellesi 2,3-kertaisesti tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja, verrattuna pelkkään teksti-päivitykseen. Kai sinunkin seuraava päivitys sisältää kuvan?

Mikä tahansa kuva ei kuitenkaan ole oikotie onneen. Ensinnäkin kuvan tulee tukea tekstiä. Kuvan ja tekstin tulee liittyä toisiinsa saumattomasti. Toiseksi kuvan pitää olla laadukas. Sen pitää herättä mielenkiintoa. Parhaassa tapauksessa siinä on jokin loistava oivallus. Arkinen asia tai esine kuvattu uudesta kulmasta. Tälläiset kuvat ”palkitaan” tykkäyksillä ja kommenteilla, mitäänsanomattomat kuvat puolestaan ohitetaan yhtä nopeasti kuin pelkkä teksti.

Facebook on parhaimmillaan loistava markkinointikanava. Missä muualla voit tavoittaa 1,6 miljardia potentiaalista asiakasta? Uudet seuraajat eivät kuitenkaan ilmesty tyhjästä. Heille on pakko tarjota pitkäjänteisesti ja säännöllisesti laadukasta sisältöä, parempaa kuin kilpailijasi.

Laadukkaat, brändiäsi ja sen arvoja tukevat valokuvat ovat valtavassa roolissa some-markkinoinnissa. Mutta ihan yhtä tehokkaasti valokuvat toimivat muissakin ympäristöissä. On vaikea kuvitella nettisivuja ilman valokuvia. Oletko koittanut myydä asuntoa ilman kuvia? Veikkaanpa että asuntonäytössä on melko hiljaista, jos sitä ei olla mainostettu valokuvilla. Jo se että passissasi on valokuva, kertoo aika paljon valokuvan voimasta. Ihmisen aivot prosessoi kuvia 60 000 kertaa nopeammin kuin mitään muuta informaatiota.   Ota yhteyttä ja jutellaan miten voisimme olla avuksenne.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.