• Messukylän vanha kirkko
  • Hääkuvat

Hääkuvaus Messukylän vanha kirkko & Arboretum

Hääkuvaus elokuun lopulla oli ensimmäinen kerta kun uudistettu kamerakalustomme pääsi tositoimiin. Nikon-aika on nyt taakse jäänyttä elämää ja kaikki kuvaukset tehdään nykyään Fujifilmin turvin. Toki kalusto oli jo sisäänajettu ja ominaisuuksiin tutustuttu hyvissä ajoin, niin että sormi ei menisi suuhun tärkeänä päivänä. Toisaalta samaan hengen vetoon voi todeta että kaikki kamerat tottelevat samoja fysiikan lakeja ja Fujissa, niinkuin Nikonissakin suljinaika, aukko ja iso-arvot sekä aimo ripaus valokuvaajan näkemystä määrittelevät millaiseen lopputulokseen päästään.

Aamu sarasti suhteellisen pilvisenä ja koko vihkiseremonian ajan sateli, mutta sehän ei sisäkuvissa haitannut yhtään. Itse seremonian jälkeen viralliset hääkuvat otimme Hatanpään kartanon luona Arboretumissa. Hääkuville oli varattu aikaa n. 45min ja se riittikin aivan loistavasti koska paikka oli tuttu ja ideoita kuvista oli runsaasti. Välillä paistoi, välillä satoi, mutta se ei menoa haitannut. Itseasiassa mielestäni kuvat missä oli sateenvarjo muknana, toimivat erittäin hienosti. Onneksi tyylikäs hääpari oli varautunut keliin ja vieläpä hommanneet erittäin valokuvauksellisen varjon mukaansa.

Hääkuvaus niin kirkossa, kuin ulkonakin vedettiin läpi täysin vallitsevassa valossa. Tähän oli muutamakin syy. 1.) olen sitä koulukuntaa joka ei missään nimessä käytä salamaa kirkoissa. 2.) hääkuville oli varattu suhteellisen vähän aikaa, salamoiden pystytys ja säätäminen ja roudaaminen paikasta toiseen olisi ollut aivan liian aikaa vievää. 3.) tiesin että luonnonvalo riittää varmasti, oli keli mikä tahansa. Mikäli olisimme sopineet vielä itse hääjuhlan kuvauksen samaan yhteyteen, niin siellä olisin varmasti kaivanut salamat esiin.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen kuviin ja siihen miten Fujifilm x-t2 ja objektiivit suoriutuivat tehtävästä. Tarkennus toimi erittäin nopeasti, sarjakuvaus oli nopea ja kohinan sieto varmasti vähintään yhtä hyvä kuin edesmenneellä Nikonilla.

Date

syyskuu 22, 2017

Category

VALOKUVAUS